Avtodom

7.04.2007 ob 10:58

Rad bi potoval.

Želim si spoznavati nove kulture, drugačne ljudi. Želim si obiskati čudovite kraje. Si vzeti čas zase in kratek čas uživat življenje. Ležati na peščeni plaži in gledati v nebo. Ob meni leži oseba,ki jo z vsem srcem ljubim, igra pa mirna glasba.., nekaj takega . Ob kozarcu šampanjca in po zaužitih nekaj jagodah, jo nedolžno opazujem. Ona mi vrača pogled. Njene prelepe žareče oči se ujamejo z mojimi. Roka mi uide med njene lase, ona pa svojo položi na moje prsi. Počasi se spušča vedno niže in niže.

Upsa,malo sem zašel. O mojih sanjah morda kdaj drugič, sedaj pa bom nadaljeval s tem,s čimer sem začel. Torej, zgodba o avtodomu.

Kot sem povedal, zelo si želim potovati. Vendar pa se tu pojavi en problem. Imam zelo slab želodec, ki ne prenese daljših voženj. Ta problem se je pojavil že, ko sem bil mlajši, ko smo se z družino vsako leto odpravili na Hrvaško morje. Neštetokrat smo se morali ustaviti med potjo, nemalokrat pa sem tudi bruhal. Zdravnica mi je odsvetovala polete z avionom, ladij pa se od potovanja v Benetke tako ali tako izogibam.

No ja, ta problem pa ni nerešljiv, potoval bom z avto-domom. Pogosto se bom ustavil, kadarkoli bom želel.

Kmalu bom naredil izpit za avto, tam nekje, do poletja, najkasneje jeseni. Upam, da mi bo po tem ostalo še nekaj denarja za nakup starega, rabljenega kombija. Približno takšen bi bil kar primeren. Važno, da je poceni in pa prostoren. Za prvi avto-dom bo več kot odličen. Najprej bom ta, star, navidez neuporaben kombi poslikal. No ja, resnici na ljubo upam, da se bo našel kdo, ki ima malo večji talent za umetnost kot jaz in ki bo pripravljen to delo opraviti namesto mene. V ta, sedaj že lepši kombi, bom vgradil posteljo (najbrž bom vzel kar tisto otroško vzmetnico,ki že dolgo leži na podstrešju in ki jo začuda živali še niso začele gledati). Vanj bom seveda vgradil tudi radio in zvočnike, v njem pa bo še marsikaj drugega, o čemer pa bom razmišljal malo kasneje in vas o tem tudi sproti obveščal.

Ko bo avto-dom narejen, registriran in tehnično pregleden, pa bom potoval po vseh lepših mestih v Evropi. S sabo bom vedno imel tudi digitalca, s katerim bom snemal reportaže iz teh mest,da boste tudi bralci bloga imeli kaj od mojih potovanj. ;)

Najprej pa moram narediti izpit.

Do takrat pa:

Lep pozdrav vsem !

meglicm

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Avtodom”

 1. mrki mrki pravi:

  Upam,da se ti želje uresničijo. Kar pogumno!

  p.s.: rabiš kakega sopotnika? :-)

 2. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  čeprav poceni avtodoma še nisem “srečal” … pa srečno!

 3. meglicm pravi:

  Mrki: raje bi sopotnico :) v mislih imam točno določeno osebo, s katero se bom v kratkim še pogovoril. Zdaj je ideja šele nastala. Kako pa bo vse napredovalo pa bom sproti sporočal in objavljal. Aja,če me pot zanese kaj v barcelono, bi mi biv lahko turistični vodič ;)

  pet-in-g-seks: ta avtodom bo seveda zelo preprost. V njem bo le najnujneje. Bomo videli, kaj bo nastalo iz tega. poiskusiti ni greh

 4. M&G M&G pravi:

  morm rečt da maš dobre želje.

  m.

 5. matemusic pravi:

  pa boš mel povezavo na net, da boš lahko objavljal?

 6. meglicm pravi:

  če mislš med potovanji,to ne, bom pa mel povezavo na net pol ko bom domov pršu pa bom dav na net :)

 7. Mojca pravi:

  Tvoje pisanje se zdi kot scena iz filma, s kakšno Katie Meluo v ozadju, jap. Komentar izven konteksta – se midva poznava? :) (čeravno tvoje ime zveni mi tuje …)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !