Kaj je bogastvo?

28.04.2007 ob 09:19

Kaj je bogastvo? Je bogastvo imeti Ferrarija in vilo ob morju? Je bogastvo imeti ogromno denarja na banki? Ali pa je večje bogastvo imeti pravega prijatelja, ki mu lahko zaupaš vse? Je mogoče bogastvo preprosto biti srečen v življenju, ne glede na to, kje živiš in kako živiš? Je bogastvo ljubiti osebo s katero živiš ?

Ob besedi bogastvo, večina ljudi pomisli na denar, avtomobile in druge materialne dobrine, le malokdo pa ob besedi bogastvo pomisli na svojega bližnjega. Je denar res najpomembnejše v našem življenju?

Tisti, ki jim denarja primanjkuje bi najbrž na to vprašanje odgovorili pritrdilno, na žalost pa tako menijo tudi nekateri, ki jim denarja ne primanjkuje. Že tako ga imajo dovolj za razkošno življenje, pa še po cele dneve delajo, medtem ko ta denar gre za nepomembne stvari. Si ne bi raje vzeli malo časa zase in za svoje bližnje, ter skupaj z njimi ta denar koristno zapravili?

Po mojem mnenju je dobro izkoriščen denar le tisti, ki gre za stvari, v katerih nekdo uživa. Nikoli mi ni bil problem dati denar za ogled kakšne tekme, ker vem, da v tem zelo uživam. Nikoli pa nisem kupoval igrač in stvari, za katere vem, da bi se jih kmalu naveličal.

Zame je bogastvo že to,da živim. Bogastvo je imeti sanje in prijatelje, ki ti pomagajo, ko potrebuješ njihovo pomoč. Bogastvo je ljubiti osebo, za katero bi storil prav vse.

Kaj pa je za vas bogastvo?

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Kaj je bogastvo?”

  1. teena pravi:

    Moje razmišljanje o “bogastvu”: http://www.ednevnik.si/entry.php?w=teena001&e_id=11035

  2. don22bracic pravi:

    zamene je bogastvo, da imaš na žiro računu 120 000€ in v denarnici 1000€

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !