Zagovor za ukor

10.05.2007 ob 14:58

 

Zagovor za ukor

Dobili smo esej. Pisal sem ga 2, čeprav sem prepričan, da bi mogel dobiti vsaj 4, ker sem na vsa vprašanja odgovoril, pa tudi slovničnih napak nisem imel preveč. To je bil moj najboljši esej, ki sem jih kadarkoli napisal. Sicer vem,da o oceni ne morem soditi, ker nisem slavist. Zato tega ne bom obsojal

(bolj pomembno je kaj se je zgodilo pri naslednji uri.)

Svoje mnenje o oceni sem profesorici na kulturen način poskušal razložiti, vendar se je do mene obnašala arogantno in me je ignorirala. To me je rahlo razjezilo. Ker sem bil jezen in sem se zavedal, da je bolje, da grem iz razreda in dobim eno neopravičeno, kot pa, da vso svojo jezo stresem med poukom in naredim kaj nepremišljenega.Zato sem odšel iz razreda in mirno sprejel neopravičeno uro. Naslednjo šolsko uro, ko nam je profesorica vračala eseje, sem ob oceni 2 za esej, videl v oklepaju tudi (nzd 1- poprava). Na kulturen način sem jo vprašal, zakaj sem dobil nezadostno oceno, ona pa mi je razložila,da zato,ker nisem naredil poprave. Sošolec poleg mene mi je dejal, da tudi on ni naredil poprave,pa ni dobil negativne ocene. Vprašal sem tudi druge v razredu in ugotovil, da sem le jaz dobil negativno oceno zaradi poprave.

Se vam ne zdi to diskriminacija in krivica??

Vprašajte se, ali je profesorica ravnala v skladu s pravilnikom za šolstvo ??

Nato sem profesorico še enkrat vprašal, zakaj sem dobil negativno oceno. Njen odgovor citiram: »Zato,ker si prejšnjo uro odšel brez dovoljenja od ure »

Mi po pravilniku lahko da negativno oceno iz tega razloga? Ne bi rekel

Moja reakcija je bila (priznam) malo pretirana, vendar pa poudarjam da povsem upravičeno. Za to, kar sem storil zatem si vsekakor zaslužim kazen, vendar ali si kazni ne zasluži tudi profesorica?

Ali boste profesorjem spet pogledali skozi prste,nam dijakom pa ne ??

Lahko profesorji brez posledic kršijo pravila ?

Mi pa takoj dobimo ukor.

Ali imamo le dijaki dolžnosti ??

Jih profesorji mogoče nimajo (te) ??

Moramo le mi upoštevati pravila ??

Kot sem že povedal, sprejmem ta ukor in si ga zaslužim, vendar pa mi ni žal, da zagovarjam svoje pravice. Ni mi žal za mojo reakcijo, ker je bila upravičena.

Zahtevam pa,da tudi profesorica prevzame odgovornost za svoje dejanje.

 

 

 

 

Jah,takole je pač. Dobil sem ukor. Povsem po nepotrebnem . Na mojo veliko žalost.

Ker pa sem imel med geografijo malo preveč časa, sem napisal tale zagovor. Zgodba je pa povsem resnična, le malo več pozornosti sem namenil njenim napakam kot svojim (učenci moramo vedno narediti krive profesorje) . Vendar pa se zaradi tega ukora ne bom obremenjeval, ker vem da sem imel povsem prav.

LP meglicm

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na “Zagovor za ukor”

 1. golob golob pravi:

  hehe, “jebiga tko je če so učitelji bebčki” (alien)

  kaj si pa naredu pol da si dobu ukor?..me prav zanima…

 2. smeh smeh pravi:

  a nemoj mali :D

 3. riđek pravi:

  a si ji jebu matr? al si jo klofnu? =D

  karkoli že svaka čast pa upam da bo res odgovarjala!

 4. meglicm pravi:

  Zlo redko se razjezim, kdr pa se, se pa upravičeno. Pa kr dost agresivno. Drugače pa človeka bolj od kletvic zaboli resnica. Tako da sm ji povedu sam resnico: “Ko ste nepoštena “(še viku sm jo), “ma ne morte dt men oceno za popravo, drugim pa ne,ko ste pa vi nepoštena. A veste,da s tem pravilnik o šolstvu kršite?” Pol sm pa še sošolcu mal bl potih reku (v zajbanciji,ker se govori da ga profesorica rada cukne na vsake toliko časa) : “Zih ji je šnopca zmanjkal pa je zato slabe volje pa se more nad enmu znest. Al pa jo mož ni dobr pof***. Pol sm pa še en svičnik ob steno pred tablo vrgu (pa nism je cilov), klofnu je pa nism, k ne pretepam oseb ženskega spola. Pa skor vse je blo nepremišljeno,(edin tisto s šnopcem) k sm biv res jezen, ker me je že pri spraševanju prej zafrknila, k me ma ženska res na pik, ker sm mogoče mal preveč direktn. To me je že lan na loški gimnaziji tepl,pa dost zarad tega tud nism naredu 2 letnika lan.

 5. Hana pravi:

  daj mali odrasti pa ne bit taka drama queen

 6. meglicm pravi:

  Mogoče res dramatiziram.

  So what ? mislim, da je to moj blog in lahko na njem prostovoljno izražam svoje mnenje, mar ne?

  Prav tako kot ga lahko ti pri komentarjih.

  Povsem razumem, da se komu zdim otročji in nezrel in spoštujem tvoje mnenje, ki si ga izrazila. Tvojega nasveta (naj ne dramatiziram) pa na žalost ne bom upošteval. Dokler imam veselje z dramatiziranjem, bom dramatiziral, ne bom se oziral na kritične komentarje.

  Če želiš še naprej brati moj blog, beri, če ne pač ne, odločitev je tvoja, tako kot je moja odločitev, kaj bom pisal na svoj blog

  Lep pozdrav pa oprosti, ker si zaradi mene zapravila 2 minuti svojega življenja ob branju te objave

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !