Možganska telovadba # Uvod

16.05.2007 ob 21:09

Ker me logika že od nekdaj navdušuje in veseli in ker se rad spopadam z logičnimi izzivi sem se odločil, da začnem sestavljati naloge. Tudi to me namreč veseli. Te naloge bom objavljal na blog. Če bo kdo imel z njimi veselje, super, če pa ne, pa nič ne de.

Najprej bi se rad zahvalil profesorici logike na osnovni šoli Cvetka Golarja na Trati pri Škofji Loki, Klavdiji Mlinšek, ker me je navdušila za logiko in ker me je prepričala v to, da sem šel na tekmovanje iz logike in (do sedaj) osvojil 4 zlata priznanja. NAJLEPŠA HVALA !!!!

V uvodu bom pojasnil, kako gledam na logiko, kaj mi logika pomeni in pa kaj lahko pričakujete od teh nalog, ki jih boste prebirali na mojem blogu.

Kaj lahko pričakujete od teh nalog? Edino to da boste razmigali možgane, nič drugega, če pa v tem najdete vsaj pol toliko veselja kot ga jaz,pa še toliko bolje

Sedaj pa o tem, kako lahko logične naloge rešuješ čim bolje? Ko rešuješ logične naloge je pomembno, da iz možganov iztisneš maksimum. Da pa to lahko dosežeš, moraš biti spočit, dobro je, da možgani dobijo dovolj kisika, zato je pomembno, da pred začetkom reševanja logičnih nalog dobro prezračiš sobo. Meni pomaga tudi, če pred začetkom reševanja pojem kakšen košček čokolade. Pomembna pa je tudi popolna koncentracija le na naloge. Za ta del bi težko dal kakšen nasvet, to je odvisno od osebe do osebe. Najbolj seveda pomaga sproščenost in popolna neobremenjenost. Pomaga kakšen sprehod v naravo pred tekmovanjem, ali pa nekaj kaj vas sprošča. S tem delom nikoli nisem imel težav,zato bi težko svetoval kaj konkretnega.

Gotovo ste že vsi slišali za sudoku, to je v zadnjem času najpopularnejša vrsta logičnih ugank. (na internetu jih dobite ogromno,le v en brskalnik vtipkajte »sudoku«). Največja prednost sudokuja je v tem, da je primeren za vse. Primeren je tako za manj inteligentne ljudi,kot tudi za genije. (odvisno od težavnosti). Za reševanje sodukuja pa ni potrebno nič več,kot znati šteti od 1-9 . Kako težavne bodo pa naloge,ki jih bom sestavljam,pa niti dobro ne vem, ker če sestaviš nalogo, potem težje oceniš, kako težka je, tako da boste o težavnosti nalog lahko zapisali reševalci pod komentarji

Počasi bom nehal nakladati, ker se mi zdi rahlo nesmiselno. Če bo kaj posebnega pri posameznem tipu nalog, pa bom tako ali tako opozoril med konkretno nalogo

LP, aja pa še prosil bi, da če se vam zdi ideja dobra in če boste reševali naloge napišete kak spodbuden komentar, da dobim malo motivacije. (če vam ni odveč)

Prva naloga pa pride takoj oz. je že napisana v naslednjem sporočilu :

Je pa nagradna

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !