Pred teniškim finalom

10.06.2007 ob 14:59

Srčni utrip narašča. Telo se poti kar samo od sebe. Že ves dan nestrpno hodim po hiši z željo po le eni stvari. Željo po tem, da bo ura 15 in da se bo začel finale. Federer proti Nadalu, kdo bi si želel še bolj atraktivna nasprotnika. Federer, malo starejši igralec, ki je v tenisu dosegel že skoraj vse. Edina stvar, ki mu manjka je zmaga na OP Francije. Miren igralec, ki je pravi kavalir med tenisači. Je vsestranski igralec, ki na vseh podlagah in v vseh elementih igre blesti. Na drugi strani pa mu bo stal pet let mlajši Rafael Nadal. Na pesku je skoraj nepremagljiv. V medsebojnih dvobojih s Federerjem je uspešnejši (7:4). Je pravi borec in nepopustljiv tenisač. Ko je na igrišču, dobim občutek, da popolnoma pade v trans. Zanj zunanji svet ne obstaja več. Nikoli se ne preda.

Težko je reči,kdo je favorit v tem dvoboju. Po mojem mnenju so možnosti 50 :50. Federer lahko postane eden redkih,ki jim je uspelo zmagati na vseh turnirjih za Grand Slam. Prav tako pa lahko postane šele tretji igralec, ki bi bil aktualni prvak vseh štirih turnirjev za Grand Slam. Tudi Nadal pa se z današnjo zmago lahko vpiše v zgodovino tenisa. Postal bi namreč šele drugi igralec, ki bi mu uspelo trikrat zapored zmagati na OP v Franciji.

Federerjeva prednost je vsekakor izkušenost, ki bi mu v tem dvoboju znala še kako koristiti, vendar je na drugi strani tudi Rafael že velikokrat dokazal, da blesti pod pritiskom.

Kakorkoli gledaš na to tekmo prideš do ugotovitve, da so možnosti izenačene, za gajbo pirov pa upam staviti, da bo to neverjetna teniška poslastica. Prav taka kot so bili vsi dvoboji teh dveh nasprotnikov.

Navijam pa vsekakor za Švicarja

Evo, pa sem vendarle dočakal začetek. Ura je 3. Veliko užuitkov ob gledanju LP

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !