Lep dan (v Nebesih na Zemlji)

16.06.2007 ob 23:39

Danes je bil lep dan. A jutri bo še lepši ! To preprosto vem.

Danes je bil eden takšnih dni, ko se ti ne zgodi nič posebnega, a vseeno je cel dan sestavljen iz ogromno malenkosti, ki ti dajo vedeti, da si živ. Eden takšnih dni, ko se zaveš, da je vsaka sekunda predragocena. Dan, ki ti vlije energijo za težke trenutke. Težko je razložiti, kaj je bilo posebnega v današnjem deževno- oblačnem dnevu, a nekaj je bilo. Bila je neka Energija. Prepričan sem, da brez nje danes ne bi bil več tu. Rešila me je in jaz sem jo začutil. Podobno je, kot bi začutil Boga, le da tej nadnaravni sile ne bom tako rekel. To je Pozitivna Energija. Angel Varuh, če že hočete.

Naj povem, da sem neveren. Ne molim, da bi prišel v nebesa, niti ne hodim v Cerkev. Ne morem verjeti v poslednje življenje, verjamem pa v Nebesa. Vendar Nebesa niso takšna, kot si jih večina od nas predstavlja. Nebesa niso po smrti. Nebesa so na Zemlji. Le najti jih je treba.

Prav tako se moti tisti, ki meni, da so Nebesa kraj. Ne ne, res niso. Nebesa so nevidna, nahajajo pa se nekje znotraj vsakega posameznika. Le poiskati jih moraš. Povem vam, težko jih je najti, vendar se jih kljub temu splača iskati. Že sama pot do odkritja Nebes je zabavna. Mnogo bolj zabavna od življenja povprečnega človeka.

Zanimivo se mi zdi , da se veliko vernikov (sploh starejših) tolaži s tem, da bodo v poslednjem življenju živeli bolje. Vdajo se v usodo. Sprijaznijo se s trpljenjem na tem svetu in živijo vzorno v upanju na nebesa in boljšo prihodnost. Namesto, da bi tu uživali in se veselili vsakega dne. Vera v poslednje življenje je le potuha. Človeku vera pomaga, da ob izgubi ljubljene osebe lahko reče: »Sedaj je pa tale moj Jožek že odšel na boljši svet, tja, kjer je vse popolno, v nebesa«. To ljudem pomaga. Za potrditev o nebesih so bili v preteklosti pripravljeni kupovati celo odpustke. To je naivnost, ki jo kar težko razumem. Nebesa in poslednje življenje so velika naivnost. Sicer ne trdim, da ni možno, da poslednje življenje je. Seveda je možno, konec koncev človek ne ve ničesar o svojem nastanku in obstoju. Ampak razmišljati o poslednjem življenju, medtem ko čas leti mimo pa se mi zdi zelo nespametno. Hoditi k maši in moliti le zato, da bomo prišli v Nebesa. Kaj ni to neumnost?

Raje uživajmo življenje tu. Poiščimo svoje zadovoljstvo in svojo srečo. Nikakor pa se ne tolažimo, s tem, da nam bo v poslednjem življenju bolje.

Ne pričakujmo, da nam bo prihodnost podarila nekaj, kar bi si lahko sami vzeli v sedanjosti.

Zatorej vas vse skupaj pozivam: »Ustvarimo si Nebesa na Zemlji !! «

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Lep dan (v Nebesih na Zemlji)”

 1. Kepic David Kepic David pravi:

  no jst se recimo kle sicer strinjam s tem da mora vsak najti nebesa v sebi in to…sam tale tvoj razmišlanje o veri mi je pa čist mem(brez zamere)…mislm vrjamem da tko razmišlaš in te pač spoštujem da maš tak mišlenje. Jst mam lih kontra mišljenje(sem veren)…in morm rečt da se v določenih stvareh močno ne strinjam :)

 2. meglicm pravi:

  @Kepic David:

  Bi z veseljem repliciru, če bi mal bl natančno (konkretno) povedu s čim se ne strinjaš. Dobro, to da si veren seveda spoštujem, jaz pač nisem. Kj bolj konkretnega pa na žalost ne morm napisat. Bi biv pa vesev, če bi napisu s čim konkretno se ne strinjaš.

  Lep pozdrav

 3. Kepic David Kepic David pravi:

  meglicm: …da se veliko vernikov (sploh starejših) tolaži s tem, da bodo v poslednjem življenju živeli bolje. Vdajo se v usodo…

  s tem stavkom mislm da se najbl ne strinjam…Vero si ti pomoje mal narobe razlagaš…jst si vso stvar tko razlagam pač da v življenju maš določen “cilj”(nebesa) za katerga se trudš. S tem načinom življenje dobi nek smisel. Je zanimiva ta teza pač da so nebesa v vsakmu posamezniku. Muslimani mislm da tut ne verujejo v nebesa(ne poznam tok njihove vere zato ne vem), majo pa druge “cilje”…Ta tvoj primer o nebesih je spet neka nova teorija iz kere bi se lahko razvila nova smer vere(zih že obstaja)…Nevem sicer če razumeš kaj hočm povedat… :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !