Je vse v glavi?

27.08.2007 ob 21:18

Nedolgo nazaj sem se smejal pridigam predrage matere, ki me je učila neke feng šu zadeve in ki je imela neka podobna pričanja o pozitivni energiji ter o pomembnosti misli. Danes bom govoril predvsem o optimizmu, ki ga je čutiti v vse manj ljudeh, pa tudi v javnosti ga ne zaznaš pogosto.

Zelo se mi dopade misel Hennryja Forda, ki je nekoč dejal:

” Če misliš, da je mogoče ali če misliš, da je nemogoče – v obeh primerih imaš prav.”

Če misliš, da je nemogoče imaš vsekakor prav, kajti ni mi jasno, kako ti lahko nekaj uspe, če v to že na samem začetku ne verjameš. Če v nekaj ne verjameš, najbrž sploh ne boš poizkusil , če pa že, pa se za tisto stvar vsekakor ne boš trudil toliko, kot bi se, če bi verjel v uspeh.

Prepričan pa sem, da je človek sposoben neverjetnih reči, to pa neverjetni posamezniki dokazuje iz dneva v dan. Prepričan sem, da je večina tistih, ki premikajo meje nemogočega optimistov. Nepoboljšljivih večnih optimistov, ki jih ima marsikdo za čudake.

Če pogledamo samo par primerov.

Če bi na začetku 20. stoletja kakšnega smučarskega skakalca vprašal, če verjame, da se da skočiti 240 m, bi te najbrž imel za norega. Večina ljudi je takrat tako menila, vendar pa se je našel nekdo, ki je poizkusil nekaj novega. Znašel je nov slog letenja. Letenje z V- tehniko, kot jo poznamo danes. Predvidevam, da je bil optimist, kajti če v uspešnost tehnike ne bi verjel, najbrž niti poizkusil ne bi.

Kdo je 40 let nazaj verjel, da bom sedajle sedel v sobi in preko računalnika pošiljal neka bedna sporočila, ki jih lahko vidi cel svet? Najbrž malokdo, tisti, ki pa so verjeli in ki so nenazadnje tudi bili zaslužni za razvoj računalništva, pa so vsekakor bili optimisti.

Še eno skupno značilnost imajo po mojem mnenju skoraj vsi, ki so uspešni, oz. spremenjajo kakšno stvar na bolje. Ta je, da močno zaupajo svoji ideji ter trdo delajo, da bi to idejo tudi uresničili.

Zdi pa se mi, da je pesimistov mnogo več kot optimistov.

Pa še en brezplačen nasvet za danes : ” Ne se igrati z ognjem “

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Je vse v glavi?”

 1. G33K pravi:

  Poglej si dokumentarec “The Secret”… ista tema.

 2. meglicm pravi:

  Bom, tnx Gašper in Lep pozdrav :=)

 3. vlatka vlatka pravi:

  Ja, vse je v glavi, s to razliko, da je po feng šuju drugačna energija….In je feng šu res zakn za dobre energije.

 4. mAtej pravi:

  ko sem pred kakim letom, dvema sam sebi govoril da ne morem zboleti, nisem zbolel. Nato sem se enkrat ustrašil da bom zbolel in sem :D

 5. meglicm pravi:

  Jst sm tud kr presenečen nad močjo naših misli.

 6. Metulčica. Metulčica. pravi:

  ^^uuu.se čist strinjam.s.tem! :D enako.je pri hrani… vse.je v glavi! zapičiš.se da nekaj.ne boš.jedel ker ni lepo.na videz in sam.sebe prepričaš da.je.zanič… vendar.če probaš.ugotoviš.da sploh ni.res tako.slabo!

 7. meglicm pravi:

  Ja, ali pa ko o neki osebi dobiš slab prvi vtis, potem zelo težko spremeniš mnenje o njej, ker postaneš tako prepričan v to, da je slaba, da te zelo težko ta oseba prepriča v nasprotje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !