:( Spet ta jesen.

2.09.2007 ob 16:02

Sovražim jeseni. Skoraj vsako leto se ravno v jeseni, na začetku šolskega leta mora kaj zgoditi. Lansko jesen je zaznamovala operacija slepiča, sprašujem pa se ali bo letos kaj bolje. Slabo kaže. Približno tri tedne nazaj sem blizu Železnikov padel s kolesom in si podrgnil koleno. Dokaj nedolžna poškodba, ki se je kmalu zacelila. Bolečina je počasi izginila in kmalu je bilo vse v najlepšem redu. No, ja vsaj navidez. Ponvno sem začel igrati tenis. Nič presenetljivega. V petek zvečer, po tenisu pa sem zaznal, da je moje koleno nekam sumljivo debelo. Tudi rahla bolečina se je pojavila in tako sem se v upanju na manj bolečine zjutraj odpravil spat. Ponoči sem se kar nekajkrat zbudil in že takrat začutil bolečino s katero pa se nisem preveč obremenjeval in sem vedno znova in znova zaspal nazaj. Zjutraj pa nisem mogel stopiti na nogo. Z zares veliko težavo sem prišepal do kopalnice, kjer sem si na hitro umil zobe, nato pa naravnost k dežurnemu zdravniku. Bolečina je bila zares ubijalska. Kljub temu, da imam prag bolečine postavljen kar visoko1, me je tako močno bolelo, da sem komaj zadrževal solze. Vsak najmanjši premik kolena je privabil bolečino. Takoj sem se odpravil k dežurnemu zdravniku, ki je mirno pretipal koleno, ko pa sem od bolečine zatulil, pa se je odzval z besedami : “Ne obremenjuj kolena, hladi z ledom, če pa ne bo bolje, pa se v ponedeljek oglasi pri svoji zdravnici.” Ta njegov odnos me je kar malo presenetil, vendar sem si rekel: ” Kaj hočemo, bom pa počival in hladil oteklo koleno, pa bomo videli kaj bo.” Do večera sem hladil oteklino a ni pretirano pomagalo. Za nameček se je pojavila še vročina. Sicer ne pretirana, 37,9 vendar pa je bil to jasen znak, da se telo upira infekciji, oz tujku ali pa čemerkoli, kar je z mojim kolenom narobe. Zvečer sem v miru zaspal. Res je sicer, da sem se ponoči kar nekajkrat zbudil, vendar manjkrat od pričakovanega. Boličina se je rahlo umirila, danes imam vročino le še 37, 2. Že cel dan počivam, poslušam musko, pišem, sedaj pa sem se odločil te pisarije na hitro prepisati na računalnik. Za nameček pa se jutri začne šola. Ker sem se prepisal na drugo šolo, Škofjeloško gimnazijo, na kateri sem že bil, se bo ponovno zapletlo že na začetku leta. Po koncu zapleta s kolenom, me bo čakalo ogromno dela za šolo, saj bom moral vse nadoknaditi, poleg tega pa tudi nova snov ne bo čakala. O tem, kaj je s kolenom narobe, ali so potrgane kolenske vezi ali pa imam kakšne druge težave pa vas bom obvestil takoj, ko bo zdravnik napisal diagnozo. Kdaj bo to ter tudi kdaj bom prišel domov pa zaenkrat ne ve še nihče.

V upanju na boljši jutri vas vse lepo pozdravljam.

 1. podatek iz lanske operacije slepiča []
 • Share/Bookmark
 

16 komentarjev na “:( Spet ta jesen.”

 1. Kepic David Kepic David pravi:

  No zarad padca s kolesom in če je bilo koleno podrgnjeno, pomoje ne morš met pretrganih vezi…ali pač?

 2. usperna pravi:

  Revček. Si pričakoval, da te bo dohtar poslal v Laško namesto v šolo?

 3. meglicm pravi:

  @ Usperna :

  Vsaj na slikanje ali magnetno resonanco, če že nič drugega.

  @ Kepic :

  najprej preberi celotni zapis pol pa komentiri.

 4. meglicm pravi:

  Poškodbe kolen (sploh športne) niso tok nedolžna reč, kot mogoče zgleda na prvi pogled. Če pa ne verjamete pa vprašte koga, če je že kdo doživel kj podobnga, kok to presnet boli. Jst zase vem, da me boli hujš kt lan, k sm mev slepič, pa vsi ki me poznate veste, kok velko rano mam na trebuhu pa kok cajta sm biv v bolnic.

  LP

 5. mAtej pravi:

  upam da ni hujšga. Drugač pa drž se na novi-stari šoli, upam da ti bo šlo, pa da boš vse uspešno brez problemov nadoknadil.

 6. meglicm pravi:

  Danes sem bil na pregledu pri svoji zdravnici in kaj je naredila ? Pretipala koleno in me poslala na travmatološki oddelek. Kot da ni mogu napotnice napisat že tisti debilni zdravnik, ki me je pregledal v soboto. A mu je bilo prtežko, Usperna?

  Drugače pa je prvi šolski dan za mano. Sicer sem bil v šoli samo dve ure, s sošolci sems e kar dobro zaštekal, nekaj povsem drugega kot lani. Pa tudi razredničarka je zares vredu, kar se kolena tiče je pa že bolje. Z ledom sem hladil pa je bolečina popustila.

  @ Kepic

  To, da sem padel s kolesom je bil najbrž le razlog, da se je koleno rahlo načelo, drugače pa mi je med tenisom klecnilo v kolenu in od takrat naprej me tako boli. Zato tak sum, ne pa zaradi kolesa.

  LP

  @mAtej

  Ko se koleno zaceli vas pridem enkrat pogledat v klas+ pozdravit mojo najljubšo profesorico za Slovenščino. :)

 7. Kepic David Kepic David pravi:

  @meglicm: ja nis nč napisal da se ti je med tenisom kj nardil…sam napisov si da si mel otečen kolen…no kokrkol že…spomn se kaj je una Viola reku: ljudi nismo iz šipe ;) Vse se zacel

 8. meglicm pravi:

  Citiram se, Kepic, da vidimo če vsaj komentarje znaš prebirat. :

  ” V petek zvečer, po tenisu pa sem zaznal, da je moje koleno nekam sumljivo debelo.”

  Drugač je blo pa tkole, med tenisem me še nč ni bolel, sam začutu sm de mi je kolen klecnu,bolel me ni nč,k sm biv čist ogret pol zvečer me je pa začel bolet.

  Ja, Kepic, govort ti je najlaži.

 9. David Kepic pravi:

  no ok se bova raj po msn-ju “kregala” :) Drgač pa vrjamem da ti ni prijetno…

 10. mAtej pravi:

  meglič, če to nardiš, ti častim kofe 2x…. sam letos boš bl težko notr pršu, k je kao bl strogo. bo že nekak ;) :D

 11. meglicm pravi:

  Bl strogo? A je to sploh možn. Mah, sj to zdj na začetku hočjo mal prestrašt, pol se bo počas umiril. Kr spomn se pozim, k smo se vselil,k so pravl, da se niti tm na pločniku ne bo kadil, (k je kao šolski plac, pol pa vidš kk je blo. Sj počas se bo umiril.

  Kar se kofetv tiče te bom pa držu za besedo.

  Kar se pa varnostnikov tiče, bom pa reku, de se morm it sam na primer neki zment za “prepis” nazaj, al pa kkšn podobn bedn izgovor, tko de mim vratarja bom že nekk pršu.

 12. Blaž Blaž pravi:

  uff tole s koleni je pa ful smotan :P poškodbe sklepov na splošno niso fajn. Jz sm si zapestje enkrat poškodvov k sm še treniru fuzbal in če ga malo obračam mi še vedno vse poka notr ker je hrustanc ves načet :D

 13. Metulčica. Metulčica. pravi:

  želim ti čim hitrejše okrevanje!!!

 14. meglicm pravi:

  Hvala ! Z veseljem vam sporočam, da je vse dokaj vredu. Samo oteklo imam še malo, ker se je (baje) voda nabrala. Vendar ne V kolenu, ampak med kostjo in kožo, (baje zaradi rane) in bi moglo izginit v roku 2eh mesecev. Drugače pa je najbolj pomembno, da me skoraj nič več ne boli. V šoli pa sem tudi začel kar dobro vendar o tem kdaj drugič

  LP

 15. vlatka vlatka pravi:

  ejjj,

  ti imaš probleme s trmo. Poskusi delati kaj na tem ;) ;)

 16. meglicm pravi:

  Zakaj pa s trmo?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !