back to reality !

29.09.2007 ob 09:53

Pa sem nazaj. Nazaj na Škofjeloški gimnaziji. Po enem letu zabušavanja, gledanja skozi okno ter nedela sem se odločil, da se zresnim. Drugače povedano, postal sem piflar. Takoj, ko se začne pet-minutni odmor vzamem v roke zvezek in še preden se ura začne preletim staro snov. Pri vseh predmetih seveda sedim v prvi vrsti in kolikor se le da, sodelujem pri pouku. Takoj, ko se ura začne, hinavsko naštejem vse manjkajoče. Če sošolec zraven mene slučajno klepeta, dvignem roko in potožim profesorici, da me klepetanje dotičnega odsebka med poukom strašno moti. Ko se ura v miru nadaljuje, pa že hitim s pisanjem nadvse zanimivih podatkov, ki jih profesorji kar stresajo iz rokava. Če imamo slučajno kakšno prosto uro, grem v knjižnico, kjer še enkrat ponovim vso snov, ki smo jo vzeli v tem dnevu, ko pa je pouka konec pa takoj odhitim na avtobus. Doma najprej pojem kosilo, nato pa naredim domačo nalogo ter si preberem kakšno poučno knjigo. Nazadnje sem na primer prebral Vojno in mir, dva dni nazaj pa sem se zamotil z Visošoko kroniko. Zvečer pomagam

No ja, sedaj pa se resno vrnimo k Škofjeloški Gimnaziji, ki sem jo nekoč že obiskoval. Takrat se mi je zdela pretežka, če sem odkrit, pa je bil to le eden od izgovorov na poti, k čim vec prostega casa.. Tako sem se dobro leto nazaj, po neuspešno dokončanem drugem letniku odločil za prepis na Ekonomsko Gimnazijo. Pričakoval sem manj zahtevno šolo in pričakovanja so se mi tudi uresničila. Po drugi strani pa sem začel pogrešati vso toplino, ki jo premore Škofjeloška gimnazija in o kateri sem že pisal.

Letošnje šolsko leto se zaradi težav s kolenom sicer ni začelo najbolje, a se je stanje presenetljivo hitro izboljšalo. Razred pa je kar precej boljši kot je bil lanski 2ege. To lahko trdim že sedaj, pa čeprav je za nami šele slab mesec dni pouka. Čeprav za nobenega sošolca še ne bi mogel reči, da je postal dober prijatelj, pa se pozna razlika v odnosu med letošnjimi in lanskimi sošolci. Nekako je tu stanje malo bolj resno in delovno, hkrati pa je tu več tiste nenesramne, duhovite zajebancije. Manj je hinavščine in več osebnih stikov ter prijaznih odnosov. Mogoče je moje mnenje rahlo pristransko, kajti na Škofjeloško gimnazijo sem zelo navezan. Tega se takrat niti nisem dobro zavedal, danes pa to spoznavam in cenim vedno bolj in bolj.

Seveda so tudi na ekonomski šoli stvari, ki jih bom letos kar precej pogrešal, izpostavil bi predvsem par dobrih prijateljev, ki sem jih tam spoznal1. Pogrešal bom omarice ter proste ure. Pogrešal bom predmeta ekonomijo in podjetništvu. Pri slednjem mi je bilo všeč to, da smo delali stvari, ki so po moji oceni dokaj pomembne za življenje. Imeli smo kar precej govornih nastopov, naučili pa smo se na svet gledati tudi na malo širši način, kot to uči šolo. Še par stvari bom pogrešal, pogrešal bom lahke kontrolne naloge, ki si jih brez težav rešil tudi če se nisi kaj prida učil. Saj res, da ne pozabim, lani sem se zelo veselil tudi drsanja med prostimi urami, kajti ledena hala v Kranju je dokončana in glede na bližino šole bi prav gotovo včasih prišla tudi takšna rešitev v poštev.

Ni mi žal za to, da sem se eno leto nazaj prepisal na Ekonomsko gimnazijo, prav tako pa mi ni žal, da sem se po enem letu vrnil, poln elana in želje, da predvsem sam sebi dokažem, da sem sposoben narediti eno težjih slovenskih gimnazij. Letošnje leto sem si postavil zares visoke cilje. Mislim, da je tako tudi prav, kajti če so cilji prenizki, jih z lahkoto dosežeš, zato se prekmalu zadovoljiš z rezultatom in nadaljuješ preveč ležerno. No ja, moji letošnji cilji so, da bi bil prav dober. Skrita želja je biti odličen, kar pa bo zaradi jezikov, resnici na ljubo, zelo zelo težko. Poleg tega imam v načrtu novo zlato priznanje iz logike, skrita (no ja, sedaj ni več skrita) želja pa je, da bi končno postal državni prvak2 in nato naslednje leto dobiti Zoisovo štipendijo. Ker pa se letošnji uspeh že šteje za točke za naprej pa je motivacija še toliko večja.

BTW: za vse, ki vas zanima : CPP teste sem seveda uspešno opravil. ;) ;)

 1. seveda upam, da bomo še naprej ostali prijatelji in se bomo še naprej srečevali na pijačah, bitch volleyu ali drugih športnih prireditvah []
 2. za vse ki vas zanima, danes mi je šlo na občinskem tekmovanju izredno slabo. 3jo nalogo sem reševal 45 minut nato pa sem še ugotovil, da sem zaaradi površnosti zajebal celo situacijo. Ostalo mi je še 45 minut in na hitro sem rešil prvi dve lažji nalogi, pri zadnjem sodukuju. (pri tem velja opozoriti, da to ni soduku kot ga rešujemo v recijah, ampak je malo drugačen sistem pri katerem sje že podana rešitev vendar je v vsakem stolpcu določeno število napak in potem moraš vse popraviti) pa sem vse prepisal iz prve razpredelnice, tako da si veliko točk ravno ne morem obetati. No kakorkoli že, sem optimist in sem prepričan, da bi na državno tekmovanje kljub malo slabši dnevni formi moral priti []
 • Share/Bookmark
 

21 komentarjev na “back to reality !”

 1. Kašpar Kašpar pravi:

  Sem mislu da s prvim odstavkom misliš resno :) )

 2. dabl dabl pravi:

  Čestitke za CPP…prv odstavk pa…če te neb poznal… :D

 3. meglicm pravi:

  @ Kašpar:

  Jea wright :D

  @ Dkepic:

  Sem mislil, da je bilo kar dovolj očitno, da gre za hec, pa sem se zgleda motil :D

 4. vlatka vlatka pravi:

  Zdaj pa pridi k meni na vožnjo, hehe, če ti ni predaleč. :lol:

 5. zelenka pravi:

  heeey! 1.odstavk je zakon:D good luck in school! res morš met mal sreče s zoisovo pa odličnim, sam se da;)… fsm, zelenka

 6. meglicm pravi:

  @Vlatka :

  Malo predaleč, ampak če me pa hodiš iskat v Škofjo Loko, pa z veseljem vozim pri tebi :) .

  (to bi ble komedije)

  @Zelenka :

  Hvala ! Res je, vse se da, če verjameš v to in se potrudiš 100%.

  Dobr se mj tud ti.

  LP

 7. mare pravi:

  Zanimivo js sem tudi prvi teden obiskoval ginazijo in sicer kopersko splošno zatem sem se odločil za prepis na srednjo turistično, ker se mi je zdelo tam lažje in bolj primerno za moje cilje in sicer postati prevajelec. Ampak me zdaj mika da bi se vrnil na staro gimnazijo. P.S: Dober blog ;)

 8. katka pravi:

  hey matevž že dolg nisi nič več pisal…mal pogrešam branje tega tvojga bloga…upam da boš kmal spet kaj napisau. lepo se mej, papa

 9. vlatka vlatka pravi:

  ja, ful komedije, za v “ginesa” :D :D

 10. meglicm pravi:

  Katka:

  Razlogi za to :

  • poker
  • šola
  • inline
  • drugi športi
 11. bamboo bamboo pravi:

  sem se ze pri naslovu nasmejala ;)

 12. meglicm pravi:

  @ mare :

  Verjamem, da je odločitev težka. Želim ti, da se boš pravilno odločil, moj nasvet pa je, da pojdi tja, kjer je prijaznejši folk. Z njimi le preživiš ogromno časa in tudi če je šola malo težja, jo veliko lažje narediš v dobrem vzdušju, kot pa lažjo šolo v bednem razredu.

  Je pa odvisno od primera do primera, meni niti najmanj ni žal, da sem se lani prepisal na Ekonomsko, še manj pa mi je žal, da sem se letos nazaj.

  Na obeh šolah sem se ogromno naučil in če ne drugega sem spoznal več ljudi in dve mesti namesto enega. To pa tudi nekaj šteje, mar ne ?

  LP

  “”P.S: hvala “”

  @ Bambooo :

  Smeh je pol zdravja. Me veseli.

 13. erzo pravi:

  owjea, sam gimnazija škofja loka je pa res zakon. i will never forget the good old times :(

 14. meglicm pravi:

  Si bil na gim Šk Loka, Erzo? Koliko časa nazaj?

 15. erzo pravi:

  @meglicm

  mislim da se je vse skupej zaključilo v 3. letniku leta 2003, pol sem šel po luzersko delat maturo na poljansko gimnazijo (mislim da zato ker sem poleg vseh brezplačnih pik za odsotnost pokuril še vse kar je bilo tiste čase na gimnaziji v loki dobrega. takrat so nam ravno zjebal tenis plac, začel so preganjat nas, pohce, itd :P )

 16. meglicm pravi:

  Nas, pohce :) ;P :D haha. So vas preganjali celo na strani, kjer je sedaj odbojkarsko igrišče, ker sedaj se tam lahko kadi, tako da to ni tak problem. Ob teniškem igrišču ob leseni baraki se pa tudi lahko. (tudi Ganjo;) Aja, saj so res malo težili ja, se spomnim, ko sem bil ravno v prvem letniku. Kar se zalivanja tiče so letos kar precej bolj strogi, ampak mislim, da je tako skoraj na vseh gimnazijah. Ni pa krize, ker obstajajo taki profesorji, kot sta Jonny in Zuba, pri katerih lahko brez neopravičenih ur zaliješ praktično celo leto. Kar je pa meni najbolj važno, je pa to, da so dobri profesorji, naj omenim samo Špolada, ki je največji Kralj (so sicer tudi slabe izjeme, ampak nasplošno so pa kar super profesorji).

  Lep Pozdrav

 17. vlatka vlatka pravi:

  ku…ku… :)

 18. meglicm pravi:

  ku, ku :)

 19. Jure pravi:

  Ja, je kr važno, da slediš svojemu srcu! Bravo!!!

 20. meglicm pravi:

  Komu ali čemu naj pa sledimo, če ne svojemu srcu?

  Saj konc koncev sta srce in duša edini stvari, ki dajeta smisel življenju

  (mal čudno sem se izrazil, ampak upam, da razumeš, kaj želim povedat)

 21. mavri pravi:

  look in the sky, there are dreams waiting to get em. if you want em come and claim them 8)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !