Poker, šola, inline ter druge športne aktivnosti

15.11.2007 ob 21:21

Če bi moral na kratko odgovoriti na vprašanje, kaj je krivo za počasno umiranje tega bloga, bi odgovoril z besedami iz naslova. Pri tem bi se mogoče malo zlagal, ker to niso edini razlogi za nepisanje. Tu sta še lenoba ter dejstvo, da se mi ne zdi vredno pisati o stvareh, ki se dogajajo prav vsakemu med nami. Danes pa sem se odločil, da napišm prispevek prav o takih, vsakdanjih stvareh, natančneje o tem, kaj sem počel minula dva meseca.

Stvar, ki mi je vzela največ časa je poker. Dober mesec dni nazaj je bodoči predsednik DŠŠ Tilen Šubc Krpič organiziral večer družabnih iger, ki sem se ga z največjim veseljem udeležil. Izvedel sem, da se bo igral tudi poker, zato sem prosil prijatelja Primoža, da mi razloži osnovne kombinacije1. To je tudi storil in zvečer sem se že znašel v igri. Čeprav nisem bil pretirano uspešen, pa sem se skoraj na prvi pogled zaljubil v Texas Hold Em. Od takrat naprej ga s prijatelji igramo kar pogosto. V igri počasi, a vztrajno napredujem, trenutno pa berem tudi knjigo Little Green Book, ki je baje ena boljših knjig o pokru za začetnike. Skratka, poker mi je v zadnjem času pokuril največ dragocenega časa, za kar pa mi ni niti malo žal, ker v igri nadvse uživam.

Druga stvar, ki je nekako zaznamovala pretekli mesec pa je bil zaključek letošnje inline sezone. Vsa stvar se je zaključila s turnirjem v Besnici, na katerem smo Združena Kraljestva2 osvojila presenetljivo tretje mesto. Turnir po organizacijski plati sicer ni mogel konkurirati Loka Opnu, a je bil vseeno več kot odličen zaključek naporne sezone. Inline sem začel igrati letos spomladi, ko sem padel v najbolj neresno ekipo naše, vaške lige. Redkokdaj je sploh prišlo dovolj igralcev, kadar pa se nas je vendarle nabralo dovolj, smo dosegali rezultate podobne 3:30, 4:25, 2:18 … Skratka, nič kaj zavidljivi rezultati, a kar je najpomembnejše sem v igranju užival. Na vsaki tekmi sem dal vse od sebe, predvsem pa je bilo pomembno druženje in zajebancija, ki je med nami nikoli ni manjkalo. Sezona inlina se je sicer s tem turnirjem zaključila, vendar to napoveduje začetek hokeja na ledu, česar pa se veselim prav tako kot inlina, če ne še malo bolj. V Svetem Duhu bomo verjetno spet zajezili potoček, da bomo lahko veselo drsali in igrali hokej. Dve sezoni nazaj, ko je bil led tam nazadnje, smo vsako popoldne takoj po šoli odšli igrati hokej in tam ostl do poznih večernih ur. S Cofom smo naredili male železne gole, železne metle3 pa tudi klopce smo prinesli. Razmišljali smo tudi o nočnem drsanju pod reflektorji, vendar nam je načrte pokvarilo sonce. Ta načrt bomo letos verjetno uresničili, prav tako pa bomo verjetno kdaj na drsališču kuhali vino. Upam, da bo to čimprej, čeprav bi to verjetno pomenilo poslabšanje ocen4. Skratka, se že veselim ledu in igranja hokeja.

Naslednja pomembna stvar, ki se mi je zgodila v preteklem mesecu je bila tekma med Mariborom in Olimpijo, o kateri pa ne želim preveč izgubljati besed. Vzdušje je bilo nepopisno, osebno pa se mi zdijo ti pretepi med navijaškimi huligani povsem brezvezni in neumni. Že tako smo majhni, pa se moramo še znotraj te male deželice deliti na Ljubljančane in Mariborčane, na Štajerce in Žabarje. Ali ne bi raje kdaj stopili skupaj in za državni praznik ponosno izobesili Slovensko zastavo ter iz srca zapeli Zdravljico, ne pa da se samo norčujemo iz nje? V glavnem, navijaški izgredi so nepotrebni in po mojem mnenju sploh ne spadajo na tekme. Rivalstvo je sicer dobrodošlo in da še dodaten čar vsaki tekmi, sovraštvo in pretepanje pa je nekaj povsem drugega.

Če za nogometno tekmo lahko rečem, da sem bil nad vzdušjem prijetno presenečen, pa tega ne morem reči za hokejsko tekmo med Jesenicami in Olimpijo. Za razočaranje pa v bistvu ni krivo dejansko vzdušje v dvorani, ampak je za to kriva napačna odločitev, odločitev, da bom izbral sedišča namesto stojišč. Tako sem se odločil iz solidarnosti do sošolke, ki navija za zelene in moram priznati, da sem kar s težavo opazoval stoječe ovacije na nasprotni tribuni. V tistem trenutku je v meni odmevala le ena želja, stati med Red Steelerji in glasno navijati ter skakati od veselja ob golih Jeseniških hokejistov. Tako pa sem bil primoran sede spremljati dogajanje na ledeni ploskvi in poslušati traparije zelenega soseda. Pravijo, da se iz vsake slabe izkušnje nekaj naučimo, jaz pa sem se tisti dan naučil, da nikoli, ampak res nikoli, pa četudi bi bilo z mano 10 najhujših pičkic, ki navijajo za zelene, ne grem več na pofukana sedišča.

Šola?  No comment. Jebeš ocene, važn, da je zdravje.

Drugače pa sem v zadnjem mesecu tudi začel delati. Pri tem delu pa mi je najbolj všeč, da delaš kolikor hočeš in je vse, vključno s plačo odvisno le od tebe. Vendar o tem kdaj drugič, naj bo za danes dovolj.

Aja, pa še ena pesem, ki mi že cel dan roji po glavi. Po Nikinem vzoru rečeno ” Glasbena podlaga dneva “

YouTube slika preogleda
 1. par, tris, … saj veste []
 2. neuradno ime ekip Žabnica in Virmaše/Podlubnik, ki smo na tem turnirju igrali skupaj in ki združeni nameravamo odigrati tudi celotno prihodnjo sezono []
 3. za pucanje snega iz ledu po končanem drsanju []
 4. ali je to sploh mogoče ? Poslabšati enke ? :S []
 • Share/Bookmark
 

9 komentarjev na “Poker, šola, inline ter druge športne aktivnosti”

 1. dabl dabl pravi:

  pa smo le dočakal nov(e) objavo/e na tem blogu ;) Se ti je kr dogajal ja…

 2. rozazvezdica rozazvezdica pravi:

  pokr je pa fajn ja… zdej bi se ga blo še fajn naučit ne sam poslušad od njega :D supr kumad :D

 3. meglicm pravi:

  @ Flying star

  V živo komot naučim. Osnove, mislm. Drugač je pa to cela znanost in je nikol ne bom tok znv, da bi v vsaki situaciji pravilno odreagiru. Drugač pa, komot naučim.

  Se strinjata, da se dobimo recimo nasledn petek popoldne (lohka tud proti večeru) v Kranju na pijači (+ biljard recimo), če mata čs ? ( glede na to, da se že dost dovg menmo za pijačo, edinkrat ko je bla pa šansa, sm pa zaspav. My bad. ) ??

 4. Nika Nika pravi:

  hihi, ponosna da si se spet aktiviru če lh tk rečem :D izraz je pa kul a ni :) tk dobr se sliš: “glasbena podlaga dneva.” hihi :)

 5. meglicm pravi:

  Mhm, sm ti ga ukradu, oz. sm si ga mal sposodu. Upam, da ga nisi avtorsko zaščitila ;)

 6. mattew mattew pravi:

  poker je zakon, jst sm zasvojen na pokerstars.com ;D

 7. rozazvezdica rozazvezdica pravi:

  hm… šele dons sm opazla. sej sm ti poslala po mobiju :D

  murphy na delu xD

 8. meglicm pravi:

  @ mattew:

  Men pa prek interneta ni niti pov tak filing kt v živo. Niti pa nimam cajta za poker preko neta, oz. mi ga je škoda. raje v živo :D

 9. meglicm pravi:

  @ mattew:

  Men pa prek interneta ni niti pov tak filing kt v živo. Niti pa nimam cajta za poker preko neta, oz. mi ga je škoda. raje v živo :D

  @ Flying star :

  Ni panike. Itak pol sploh nism mev cajta. Kdaj drugič se zmenmo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !