Prvič letos na ledu

26.12.2007 ob 01:47

Sveti Duh je majhna vasica na Gorenjskem, ki se nahaja med Škofjo Loko in Kranjem v neposrednji bližini mojega doma.

Kar se drsanja tiče se je vse začelo približno 35 let nazaj, ko so naši starši, takrat še mulci v najstniških letih, prvič1 zajezili majhen potoček v gozdu. Posekali so drevje, pokosili visoko travo ter z ilovico in lesom zajezili potok. Nato so čakali na mraz in ko je voda zmrznila, se je hokejska sezona začela. Idejo so takrat dobili bratje Cof, seveda pa so pomagali vsi fantje iz okolice. Mami mi velikokrat pripoveduje, kako je njen2 brat3 delal po šoli, da si je lahko kupil drsalke. Te so bile baje še iz dveh delov pri katerih se je klina nekako pritrdila na čevelj.

Po njihovem vzoru pa sta 2 sezoni nazaj bratranca Matic in Matjaž Cof dala pobudo, da bi to dogajanje oživeli. Delali smo par sobot nato pa celo zimo igrali hokej. Takoj po šoli smo se preoblekli in preobuli ter odhiteli na drsališče, nemalokrat pa smo tudi zalili kakšno urico šole. Lanska zima je bila pretopla, zato se je vsa stvar, vključno s ploščami ledu, potopila v vodi. Letos pa smo ponovno optimistično pokosili travo4, nanosili še malo ilovice in lesu ter čakali na mraz. Ker sem zaradi poslovnih obveznosti5 zamudil dve letošnji delovni akciji, sem včeraj dobil nalogo, da počistim sneg z ledu. To sem z veseljem tudi storil, vmes pa še malo zadrsal in preizkusil ledeno ploskev. Tule objavljam video in slikco.

YouTube slika preogleda

Danes je bil sončen dan. Čeprav imam sonce zares zelo rad, pa bi mi danes bolj ustrezale temperature pod -5 stopinj, da bi se ledena ploskev še malo podebelila.

PS Vlatka : To je tudi razlog, da ti danes nisem z navdušenjem odgovoril na komentar o sončnem božičnem dnevu. Vsaka stvar je za nekaj dobra, za nekaj pa tudi slaba.

No ja, danes smo pričakovali dober hokejski obračun in na začetku je kazalo kar dobro6, po dobri uri pa je led začev še bolj sumljivo pokati. Ko pa se je pri robu začela dvigati voda, smo vsi vedeli, da bodo gledalci bolj kot v dobrem hokeju lahko uživali ob gledanju tekmovanja v plavanju. Seveda smo bili na ledu štirje ravno dovolj “pametni”, da smo tekmo hoteli dokončati in zgodilo se je tisto, kar smo lahko pričakovali. Matjaž se je preveč približal robu in končal v vodi. Na takšen način se je tekma zaključila, midva z Maticem pa sva še očistila sneg z ledu rekoč : ” Danes ponoči bo mraz in se bo led odebelil, zato morava počistiti sneg, da led ne bo popustil pod težo snega.” Le upamo lahko, da bo nehalo snežiti ter bo pritisnil pravi, zimski mraz.

Po tem, ko smo predlansko zimo naredili železna gola ter železni palici za čiščenje snega pa smo za letos načrtovali, da bomo prinesli klopce ter na drevo obesili reflektorje, da bi lahko odigrali tudi prvo nočno tekmo na drsališču v Svetem Duhu. Razmišljali smo tudi o vinu, ki bi se kuhal ob drsališču ter smetnjakih. Če nam bo zima nakljonjena bomo vse te načrte lahko uresničili, v nasprotnem primeru pa bomo morali počakati na naslednje leto.

LP meglicm

Da ne pozabim. Še glasbena podlaga dneva :

YouTube slika preogleda
 1. vsaj takšni so moji podatki []
 2. žal pokojni []
 3. moj stric []
 4. ne morete verjeti, kako visoko zraste trava v enem letu []
 5. seminarji ob sobotah []
 6. če odštejemo pokanje pod nogami []
 • Share/Bookmark
 

15 komentarjev na “Prvič letos na ledu”

 1. dabl dabl pravi:

  Uf mate pa tapravo ledeno “dvorano” v Svetem Duhu :) Včasih tud mene prime da bi vrgu v “stroške” in kupu drsalke in palco…ampak nevem…rajš stopm na smuče ;)

 2. meglo pravi:

  Tudi smučanje je zakon. Enim to bolj ustreza, meni pa drsanje. Smučal sem, ko sem bil majhen, ampak mi je bilo brezveze, da tako dolgo čakaš na vlečnico, da se potem spustiš po klancu navzdol, kar pa traja zelo malo časa.

 3. meglicm pravi:

  Aja, če boš pa kupil drsalke (btw : palico ti že lahko posodim) pa mislm, da mi ni treba posebej povdarjat, da si vljudno vabljen.

 4. Nika Nika pravi:

  opa…toj bla pa naslovnca ;) lepa matevž, lepa… mogu bi več pisat, sj sm rekla :)

 5. Nika Nika pravi:

  aja, grenc si pozabu na zemlevid narisat ;)

 6. meglicm pravi:

  Tega zemljevida nism jst narisav, zato pač nisem kriv, d ni Grenca. Itak je pa Grenc kr ena zakotna vas s štirimi prebivalci in dvema hišnima ljubljenčkoma (tvoja družina pač, a je še kera druga ?).

  Več pisat?

  Nimam časa, ker - hodim v šolo - delam 100/h - pišem knjigo - igram poker - igram hokej

  Mam pa na žalost sam 24 ur na dan, tko da za blog sploh ne ostane cajta. Težko verjameš, kako malo Tvja sem gledal zadnje dva meseca. če bi mi pov leta nazaj kdo rekel, da je možno, da bom v dveh mesecih pregledal tako malo Tvja, bi se mu smejal v tintaro.

  No, saj malo več pa bom (upam da) pisal.

 7. meglicm pravi:

  Nisem dojel tistega z naslovnico?

 8. Blaž Blaž pravi:

  mi smo bli v svetem duhu ravno lani za nov let tm v eni koči nekje sredi pičke materine :) pazi, da te kakšen medo ne poje…

 9. meglicm pravi:

  V brunarici pri Cofu ali v Brunarici pri Nogometnem igrišču ? V Svetem duhu imamo dve pički matrni, vsaka pa ima svojo brunarico.

  Sj nismo v Kočevju.

 10. fehim pravi:

  tud jast pa moj ati Šaban smo enkrat tam u Jacku,pijana oba ko kurba

 11. meglicm pravi:

  V black jacku je pa zakon. Tm na vsake tolk časa poker špilamo.

 12. vlatka vlatka pravi:

  Sveti Duh je tudi pri Buzetu in tam stanuje moja sestrična :)

 13. meglicm pravi:

  @ Vlatka : Kot kaže niso tri božje osebe, ampak jih je več. Oče sin, in 3je Sveti Duhovi.

 14. Kobrowsky pravi:

  Jescm enkrat Nablédu nótpadu. Tampri strani, kersem hotel itven scat. Vdrlo semij čisto dovra tu. Polsem bilpa vesu sran, rdéč kombine zón r jave barve. Polme paše vavto nispustu fotr, kersembil o dblata. Ne vémka kósm splopri šeldo mov. Bilsemstar od 6 do 10.

 15. meglicm pravi:

  Haha, je pa težko tole tvojo pisavo brt :D :d Drugač pa dobra zgodbica !

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !